In Thorn legde ik een event vast van de Dutch Marines Rowing Challenge 2023. De aankomst op MRT-Beach, het strand van het park.

Dutch Marines Rowing Challenge 2023

“De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) is in 2015 opgericht om in het kader van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers (10 december 1665) een monstertocht van 350 km te roeien van Rotterdam naar Londen voor buddy’s in nood, met PTSS. Inmiddels is de DMRC uitgegroeid tot een grote sloeproeivereniging met trainlocaties te Rotterdam, Almere, Culemborg, Roermond en IJsselmuiden. Regelmatig worden nieuwe events georganiseerd in samenwerking met de Stichting Help Ze Thuiskomen voor een goed doel.”

-Bron: dmrc.nl

HOME

Home

Aankomst in Thorn

Ik was 24 t/m 26 augustus terug op Parc Maasresidence Thorn voor het maken van een instructiefilmpje voor de sloepverhuur van het park. Omdat ik er toch al was, werd gevraagd of ik wat opnames zou willen maken van de activiteiten rondom de Dutch Marines Rowing Challenge 2023. Het strand van het vakantiepark was namelijk een van de plekken waar de roeiers zouden aanleggen. Ik had zelf niet eerder van de DMRC gehoord, maar na uitleg over het doel van de challenge werkte ik er graag aan mee.

Creatief gezien omdat het mij een mooi onderwerp leek. Maar ook persoonlijk. Het onderwerp van PTSS onder Nederlandse veteranen kwam enkele jaren geleden met een shock dichterbij met de dood van een oude jeugdvriend. Een gelegenheid om een kleine bijdrage te leveren aan aandacht voor het onderwerp was dan ook alleen maar welkom.

In het dorp Thorn zou in het openlucht theater een concert gegeven worden door Philharmonie Sittard. De dirigent was wat bedenkelijk toen hij via de organisatie te horen kreeg dat ik opnames zou komen maken. Nadat ik echter uitlegde zo min mogelijk storend te zullen werken door hem het beste moment te laten kiezen, was het geen probleem en heb ik wat mooie shots kunnen maken tijdens de repetities.

Concert

De vluchten en opnames rondom de DMRC bleken uitdagender en spannender dan de opnames waarvoor ik eigenlijk in het park was. Dat had deels te maken met de planning. Naast mijn oorspronkelijke planning van het park had ik nu ook de planning van de activiteiten van de DMRC om hier in te passen. Er waren activiteiten op het water zoals de aankomst van een oude mijnenveger. Op het strand zoals het legerkamp en aanwezige voertuigen, maar ook de finale zelf.