Vallée Les Etoiles, Belgische Ardennen

Een aantal dagen in park Vallée Les Etoiles in de Belgische Ardennen. Een prachtige locatie om vast te leggen.

Vallée Les Etoiles, Belgische Ardennen

Na twee verblijven op, en opdrachten voor, Parc Maasresidence Thorn mocht ik nu van een van de andere parken van de groep content vastleggen. Vallée Les Etoiles, een prachtig park in een vallei aan de Maas. Samen met mijn vrouw reed ik eind september naar de Belgische Ardennen. De eerste dagen viel het weer erg tegen. ’s Ochtends vroeg stond ik de eerste twee ochtenden voor zonsopkomst bovenaan de vallei bij Blaimont. Wachtend op een mooie zon die niet zou komen. Ook ’s avonds heb ik boven in de auto zitten wachten voor enkele droge momenten.

De derde dag maakte echter alles goed. Een prachtig opkomende zon boven een zeer dichte mist. Die ochtend heb ik dan ook de meeste mooie shots van de omgeving kunnen maken. Om die reden plan ik altijd meerdere dagen in voor een opdracht als een vakantiepark.

Trappen naar de Maas

De steile trappen naar de Maas waren een van mijn favoriete plekken in het park. Ik had me er al op verheugd de trappen zelf af te dalen met de drone. Dat bleek in praktijk een stuk moeilijker dan verwacht. Met een FPV drone kijk je altijd recht voor je om te kunnen bepalen waar je heen vliegt. Naar beneden kijken, betekent naar beneden duiken. Ik had het kunnen weten want hetzelfde probleem heb ik al vaker ervaren bij het afdalen van smalle trappen in een woning. Het is of langzaam en blind, of ziend en snel.

Meestal kies ik voor blind en langzaam, maar dat is een stuk makkelijker op een rechte trap wetend waar je heen vliegt. De steile trappen van de Maas zijn lang en zigzaggen over de helling. Aan beide kanten zijn er hoge boomtoppen waardoor je niet overal makkelijk kan vluchten als het misloopt.

Alle crashes zijn voorkomen, maar het was handig dat ik op de dagen met slechter weer alvast kon oefenen voor de mooiere dagen.

Het park

Voor het park zelf was er een wensenlijstje voor de te maken filmpjes. Een filmpje waarin ik door enkele van de blokhutten zou vliegen, een ander waarin het restaurant aan bod kwam en andere faciliteiten zoals het zwembad.

Ik heb in vier dagen meer dan 30 filmpjes gemaakt. Hierbij slechts enkele voorbeelden:

Laat een reactie achter