Zonsopkomst bij Marken

Opnieuw bij Marken. Nu op een mooie ochtend bij een prachtige zonsopkomst. De vuurtoren, de kerk en natuurlijk de dijk.

Zonsopkomst bij Marken

Vorige week was ik vroeg op pad. Ik was al vaker op Marken geweest, maar nog nooit rond zonsopkomst.

Ik had een paar specifieke shots in gedachten, maar zou daarvoor behoorlijk snel moeten werken. Zo wilde ik de dijk vastleggen voordat de zon op was. Vervolgens wilde ik bij de vuurtoren vliegen, in het dorp bij de kerk en tot slot weer bij de dijk wanneer de zon wat hoger stond.

Omdat je een flink stuk moet lopen naar de vuurtoren wist ik al dat ik snel zou moeten lopen. Halverwege de vuurtoren liet ik de drone al vliegen terwijl ik nog aan het lopen was. Dat bespaarde weer wat tijd. Zelf ben ik tot ongeveer een halve kilometer van de vuurtoren gekomen. Toen had ik de drone al alle shots laten maken en was ik alweer omgekeerd. Wel nog even spannend om de drone terug te laten komen toen er een hele groep vogels onderdoor kwam vliegen. Maar uiteindelijk was dat toch ook weer een erg mooie shot geworden. Jammer dat de vuurtoren in de steigers stond. Zal ik toch nog een keer terug moeten komen. Weer.

Toen dus terug richting het dorp en de kerk. Gelukkig was het nog zo vroeg dat er te weinig mensen waren om over de drone te klagen, iets dat me tot nu toe alleen op Marken overkwam.

Drone trauma Marken

De eerste keer dat ik op Marken vloog was maar 20 seconden. Toen was ik ook van plan een rondje rond de kerk te maken, maar het waaide veel te hard. Ik zag de drone vechten tegen de wind en op een eiland ben je dan al snel bang het ding boven water kwijt te raken. Ook was ik nog maar net opgestegen toen iemand vroeg of ik ‘wel op pas met dat ding’. 


Mijn tweede bezoek aan Marken was niet veel beter. Bij opstijgen weer boos kijkende mensen. Dan vraag ik natuurlijk even wat het probleem is, want je kunt wel boos kijken, maar ik voldoe aan alle regels. “Zolang dat ding maar niet op mijn auto knalt” was de reactie. Marken en haar drone trauma.

Ik heb nog op Google gezocht naar ongelukken met drones op Marken, maar kon niets vinden wat verklaarde waarom ik alleen op Marken gezeik krijg als ik de drone op laat stijgen. 
Ook voel ik me nergens meer allochtoon dan op Marken, maar dat schijnt voor iedereen te gelden die het eiland bezoekt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.