Zonsopkomst bij de Edammersluis

Met het sahara zand in de lucht was het afgelopen woensdag een mooie zonsopkomst bij de Edammersluis.

Zonsopkomst bij de Edammersluis

Extra vroeg op voor deze prachtige zonsopkomst op een koude morgen in Edam.

Geweldige kleuren dankzij de opkomende zon en het sahara zand in de lucht. Ik had de avond tevoren moeite te bedenken waar ik het vast zou leggen. Ik wist in ieder geval dat ik aan het water wilde zijn. Dan had ik die mooie kleuren immers dubbel dankzij de reflectie. Uiteindelijk viel de keuze op de Edammersluis in Edam. Dichtbij, wat handig is als je om 06:15 op locatie moet zijn voor de opkomende zon. Ik had er ook nog maar één keer eerder gevlogen en dat was onder aanzienlijk minder mooie omstandigheden.

Mooie shots

Dankzij het mooie weer de eerdere dagen was ik even vergeten hoe koud het ’s ochtends nog kan zijn. Handschoenen vergeten en flink bevroren handen tijdens het vliegen. Voor de 360 graden panorama foto’s waarbij de drone zelfstandig 26 foto’s moet maken ben ik lekker in de auto gaan zitten opwarmen.

Voor de overige shots had ik echter een goed overzicht nodig. Vooral voor de shots waarbij ik laag over het water en de grond vlieg, tussen objecten door. Dit op een afstand van 50 meter en meer waarbij het lastig inschatten is waar die kleine drone is ten opzichte van de rest. Gevaarlijk omdat één fout een duik in het water kan betekenen en dat is einde oefening. Maar het levert vaak wel mooie beelden op ter afwisseling van de beelden op grotere hoogten. Ik merk dat ik steeds meer nadruk leg op die lagere vliegende beelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.