Een vlucht in Zaandam. In het centrum van de stad waar genoeg interessante architectuur te vinden is rondom het treinstation.

Zaandam

Ruim 20 jaar geleden werkte ik in de Rabotoren. De hoge toren pal naast het station. Ik kan ook nooit vergeten wanneer ik daar werkte. Ik zat op de een na hoogste verdieping naar de tv te kijken toen het tweede vliegtuig het WTC binnenvloog op 9-11.

Inmiddels is het er flink veranderd. In mijn tijd liep je de toren binnen via het plein aan de voorkant. Dat hele plein is nu echter volgebouwd.

De opvallende bebouwing rondom het station was echter de belangrijkste reden om hier nog even te vliegen wat beelden te maken.

Koog aan de Zaan

Het was mijn tweede vlucht van de dag. Ik was eerder bij de Zaanse Schans wezen vliegen. Op de weg naar Zaandam reed ik door Koog aan de Zaan waar ik voorbij de Kogerkerk reed. Ik besloot toch nog even snel uit te stappen om die mee te nemen.

Hoofdkantoor Albert Heijn

Ik eindigde de dag bij het Hoofdkantoor van Albert Heijn. Die had ik van tevoren al geselecteerd voor een shot recht naar beneden gericht. Het deed me een beetje denken aan R2D2 van Star Wars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.