Vliegen door hotel Hoge Duin tijdens de renovatie

Hotel Hoge Duin in Wijk aan Zee ondergaat een grote renovatie. Om de tussentijdse voortgang te tonen, vloog ik er met de drones overheen en doorheen.

Vliegen door hotel Hoge Duin tijdens de renovatie

Ik was volledig bepakt richting Wijk aan Zee gereden. Meerdere drones en een vaste camera. Mijn idee was om , naast de geplande en gewenste drone beelden, ook een paar timelapses te maken. Hiervoor zou ik bij aankomst als eerste mijn vaste camera op een statief plaatsen en die iedere vijf seconden een foto laten maken. In die tijd zou ik ondertussen vliegen met de drone voor buiten beelden. Daar zou ik zo’n 30 tot 45 minuten mee bezig zijn. Net genoeg tijd voor een timelapse video. Hierna zou ik overstappen op de FPV drone om door de stellages te vliegen, dichter op de actie. In die tijd zou ik mijn drone voor buitenbeelden een timelapse laten maken, maar dan vanuit de lucht en een andere hoek. Ik liet de drone daarvoor gewoon op een vast punt in de lucht hangen en om de 5 seconden een foto laten maken. Tot slot zou ik richten op de vluchten door het hotel.

Alles verliep geheel volgens planning, behalve het weer. Het was zo’n beetje de meest grijze, troosteloze dag die je je voor kunt stellen. De hele lucht vrijwel één grijs vlak. Voor een timelapse heb je echter beweging nodig. Hiervoor rekende ik op wolken die zich verplaatsen tegen een verder heldere lucht. De timelapses zijn dus wel gelukt, maar waren minder spectaculair dan gehoopt. Gelukkig waren dat ook slechts de bonus beelden.

Belangrijker waren de vliegende shots die van buiten én binnen lieten zien hoe ver de werkzaamheden gevorderd zijn. Wanneer de werkzaamheden voltooid zijn zal ik weer teruggaan om het eindresultaat vast te leggen. Dan echter alleen wanneer we mooiere weersomstandigheden hebben zodat het vernieuwde hotel echt tot zijn recht komt.

Voor het hotel leverde ik alle losse shots aan voor gebruik naar eigen inzicht. Zelf maakte ik bovenstaande filmpje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.