Sneeuw in Purmerend 2023

Diverse video’s van de sneeuw in Purmerend 2023. Het Purmerbos, Leeghwaterpark, Park de zuid, Weidevenne en centrum.

Sneeuw in Purmerend 2023

Dit jaar liet het verschil zien tussen de meteorologische lente en de astronomische. Volgens de meteorologische is het al bijna twee weken lente. Volgens de astronomische gebeurt dat pas over een week. Dit jaar lijkt de astronomische lente een betere voorspeller van de weersomstandigheden die je mag verwachten:)

Drie dagen met redelijk veel sneeuw, hoewel vooral natte sneeuw. Het was dan ook zaak om de goede timing te hebben. Zorgen dat je op de juiste plek klaar zit om te vliegen zodra de sneeuw stopt om zoveel mogelijk vast te leggen voordat het weer gesmolten is. Ik heb in deze korte tijd dan ook op zoveel mogelijk verschillende plekken de sneeuw in Purmerend vastgelegd. Niet alleen omdat ik nog weinig beelden van mijn woonplaats in de sneeuw had, maar ook omdat het dus lastig plannen was. Dichtbij huis kon ik tenminste in vijf minuten in de lucht zijn.

Mijn favoriete plekken waren deze dagen het Leeghwaterpark en het Purmerbos. Mooi om door de met sneeuw bedekte takken door te vliegen. In het Purmerbos was er bovendien genoeg beschutting om nog tijdens de sneeuwbui zelf te vliegen en filmen. Al moest ik de drone wel regelmatig terughalen om de lens te ontdoen van een sneeuwvlok. Daarnaast heb ik op twee verschillende plekken in de Weidevenne gevlogen en bij de Melkwegbrug in het centrum.

Hoe mooi het ook was, ik ben nu wel weer toe aan warmere dagen. Op naar de (astronomische) lente!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.