Sluishuis Amsterdam IJburg

Sluishuis Amsterdam IJburg. Een groot nieuwbouw project pal naast de poort die naar IJburg leidt. Ik maakte er wat mooie beelden op een lelijke dag.

Sluishuis Amsterdam IJburg

Tijdens een vlucht op een veel mooiere dag zag ik het Sluishuis al liggen. Op die mooie ochtend met mist en zon had ik echter meer doelen dan tijd (zie laatste 2 foto’s in onderstaande gallery). Daarom had ik me voorgenomen nog eens terug te komen om meer van het pand vast te kunnen leggen.

Helaas was het de hele week al het lelijkste weer voor luchtfoto’s. Letterlijk nul details in de lucht, alleen maar één groot grijs vlak. Voor deze foto’s heb ik dan ook een beetje vals gespeeld en de lucht toegevoegd in Photoshop. Voor video is dat helaas een stuk moeilijker. Weer een reden om nog eens terug te komen op een mooiere dag als het pand eenmaal opgeleverd is.

Ook hier blijkt de lichte drone weer een uitkomst. Met een zwaardere drone zou ik immers niet over het gebouw en de werkers mogen vliegen. Nu kan ik (natuurlijk nog steeds rekening houdend met de veiligheid) vrij dichtbij komen.

Drone fotografie voor vastgoed

Hoewel ik me nog niet zo lang op vastgoed richt, begin ik dit steeds leuker te vinden. Natuurlijk biedt het niet dezelfde charme als bijvoorbeeld een 400 jaar oude kerk, maar de activiteiten op zo’n bouwplaats zijn leuk om vast te leggen. Ook kan je natuurlijk de voorgang van de bouw van zo’n project mooi vastleggen.

Zo ben ik van plan een nieuwbouw project in Purmerend te volgen vanaf de sloop van het oude pand tot de oplevering van de nieuwbouw. Met voorgeprogrammeerde missies voor de drone kan ik deze bijvoorbeeld iedere week exact hetzelfde rondje om de locatie laten vliegen. Uiteindelijk plak ik dan al deze filmpjes aan elkaar voor een compilatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.