Schellingwouderbrug in de mist

Woensdag bij de Schellingwouderbrug. Prachtig in de mist bij een opkomende zon. Eindelijk dat gevoel van vliegen boven de wolken.

Schellingwouderbrug in de mist

Nadat ik bij Schellingwoude een eng filmpje had geschoten begon ik te twijfelen of de mist wel genoeg zou opklaren voor de beelden waarvoor ik echt gekomen was. Ik had bijna de hoop opgegeven op een laag hangende mist waar ik overheen kon vliegen met de opkomende zon op de achtergrond. Tot dan toe kon ik echter slechts een paar ver door de mist kijken.

Ik had net besloten dan maar verder te rijden naar Durgerdam waar ik ook vergelijkbare sfeerbeelden in dichtere mist kon schieten. Maar net toen ik daarheen reed zag ik de eerste blauwe lucht verschijnen boven de mist. Dus snel terug gereden naar de Schellingwouderbrug en opnieuw de drone op laten stijgen. Hopend dat ik nu wel boven de mist uit kon vliegen (ik mag niet hoger dan 120 meter met de drone). Ik nam het risico dat de mist nog zo dik was dat de drone moeite zou hebben om weer te landen. Drone in sport modus en zo snel mogelijk door die natte mist omhoog naar drogere lucht.

Yes!!! Vliegen in de wolken

Dit wat waarvoor ik gekomen was. Ik kreeg een prachtig beeld te zien van de laaghangende mist en de opkomende zon die er doorheen brak. Ik maakte zo snel mogelijk alle shots die ik wilde, zowel foto’s als film. Van de brug, en de sluizen bij Schellingwoude. Maar ook van de Zeeburgertunnel die je heel mooi in de mist en het water kon zien verdwijnen.

Op de achtergrond was bovendien IJburg prachtig in nevelen gehuld. Ik had de vorige avond al een route uitgezet waarbij IJburg de tweede stop zou zijn. Die beelden dus in de volgende post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.