Motionz Festival 2023

Afgelopen zaterdagnacht vloog ik op het Motionz Festival 2023 op de Hemkade in Zaandam. Een mooie, maar uitdagende klus:)

Vliegen op Motionz Festival 2023

Motionz Events organiseerde dit weekend het Motionz Festival 2023 op de Hemkade in Zaandam. Het was mijn eerste klus op een festival en ik keer erg naar uit. Ook was ik een klein beetje zenuwachtig. Vliegen over een dansende menigte staat geen fouten toe. Veiligheid voorop, ter plekke zou ik beoordelen of het daadwerkelijk veilig genoeg was om te vliegen.

Een verkenning vooraf was daarom belangrijker dan ooit. De ruimte was erg groot en open. Terwijl het publiek net binnenkwam kon ik een testronde vliegen terwijl de ruimte nog vrijwel leeg was. Daarbij kon ik veilige vliegroutes plannen. Met name van en naar backstage waar ik zelf stond opgesteld. Dat waren de donkerste gedeelten en daarvoor moest ik een paar zichtbare herkenningspunten hebben. De combinatie van weinig licht, rook en lasers en schijnwerpers die soms recht in de camera schijnen, zorgden ervoor dat ik soms meer op gevoel en voorkennis vloog dan op zicht. Dankzij de grote locatie kon ik hiervoor genoeg veiligheidsmarge inbouwen.Diezelfde omstandigheden zorgden tegelijkertijd voor super mooie beelden.

Vliegen op zo’n festival smaakt naar meer. Volgende maand vlieg ik dan ook op het festival Mystic Garden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.