Eng filmpje mist bij Schellingwoude

Ik maakte wat enge beelden in de mist bij Schellingwoude terwijl ik wachtte tot de zon zou doorbreken. Uit verveling uiteindelijk toch een erg leuk filmpje geworden.

Enge mist bij Schellingwoude

Er was een zeer dichte mist toen ik voor zonsopkomst aankwam in Schellingwoude. Mijn plan was om de Schellingwouderbrug vast te leggen met de zon die op de achtergrond boven de mist uit kwam. In het ideale geval zou ik boven de mist kunnen vliegen waardoor je het gevoel hebt boven de wolken te vliegen. Maar toen ik net aankwam, was de zon nog te laag en de mist nog te dicht.

Als ik op dat moment hoog zou vliegen dan zou ik verdwijnen in een grijze massa en helemaal niets zien. Ik had echter ook geen zin om niets te doen in afwachting van de zon en opklarende mist. Dus besloot ik in Schellingwoude zelf wat snelle sfeerbeelden te maken. Al snel ontstond het idee om er een eng filmpje van te maken. Dat is volgens mij wel goed gelukt. Grappig hoe een ‘beetje’ mist en de juiste muziek een normale plek kan veranderen in de setting van een horror film.

Met een drone vliegen in de mist

In de mist kan je prachtige beelden schieten met een drone. Maar niet zonder gevaar. De meeste drones, inclusief de mijne, houden immers niet van water. In erg dikke mist kan je binnen een minuut vliegen al de nodige druppels op je drone zien. Maar er zijn meer gevaren. In ieder geval met de DJI Mini 2 waar ik mee vlieg.

Niet kunnen landen

Ten eerste kan het in dichte mist voorkomen dat de sensor aan de onderkant de mist aanziet voor de grond of een ander object. Dat kan op twee manieren vervelend zijn: Ten eerste omdat de drone soms niet omlaag komt wanneer je deze hier wel toe aanstuurt. De drone denkt dat er iets onder hem is en weigert te landen.

Of juist het tegenovergestelde geldt. De mist wordt geleidelijk dichter on de drone waardoor deze dit verkeerd inschat als naderende grond. Vanuit het niet hoor je dan opeens ‘landing, landing’ vanuit de app en de drone begint uit zichzelf te landen. Dat is uiteindelijk fijn als je er daarvoor de drone juist niet naar beneden kreeg terwijl het ding natter en natter werd. Het is niet zo fijn als je bijvoorbeeld laag boven water vloog en snel moet reageren uit angst dat je anders in het water landt.

Voor deze beelden bleef ik dan ook laag vliegen en maakte ik vooral close ups.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.