Drone vlucht door bedrijf

Drone vlucht door bedrijf. Met een racedrone voor veilige binnenvluchten promoot je jouw bedrijf op een unieke wijze.

Van Hilversum tot Hollywood. Nieuwe waardering voor de (race)drone

Van Hilversum tot Hollywood, mediabedrijven wereldwijd zien sinds kort de meerwaarde van speciale drones en hiermee getrainde piloten. Matthijs van Nieuwkerk liet zo’n drone rondvliegen tijdens een optreden van artiesten, de mannen van Vi Vandaag gebruikten het voor de leader van hun programma. In Hollywood vloog een 19-jarige racedrone piloot voor de nieuwste film van Michael Bay (van Transformers) en ook voor Black Panther II werd zo’n speciale drone gebruikt.

Jouw bedrijf presenteren met een drone

Maar de toepassingen zijn veel breder. Veel bedrijven zien de toegevoegde waarde om hun bedrijf te presenteren met een drone vlucht op locatie. Vaak zijn dit zogenaamde ‘one takes’ of ‘one shots’ waarbij het hele bedrijf in een enkele vlucht/opname getoond wordt.

De laatste 4 jaar zien we hier steeds meer voorbeelden van verschijnen. Van bowling centrums tot restaurants en scholen. De drone vliegt bijvoorbeeld van buiten door de voordeur naar binnen. Deze vliegt vervolgens op een zo mooi mogelijke manier door de locatie om zo de unieke eigenschappen van het bedrijf op een even unieke wijze in beeld te brengen.

Hoe presenteer je een bedrijf met een racedrone?

Zo’n ‘one take’ blijft een mooie en populaire manier om een drone in te zetten. Er is echter veel meer mogelijk, zowel visueel als wat de story telling betreft. In overleg kan bedacht worden hoe uw bedrijf en diensten het beste gepresenteerd kunnen worden met de drone als vliegende camera.

Benieuwd wat Dronemagic.nl voor jou(w bedrijf) kan betekenen? Neem dan contact op via info@dronemagic.nl.

Benieuwd naar de techniek achter zo’n vlucht? Lees dan verder:)

ACRO Modus. Leren vliegen

Beelden waarbij je door een bedrijf vliegt kan je niet met ieder type drone uitvoeren. De drones die hiervoor geschikt zijn, zijn racedrones (of freestyle drones) die volledig handmatig te besturen zijn.

Een gestabiliseerde drone is als een camera in de autostand. Alles wordt een stuk makkelijker gemaakt, maar er worden ook veel beperkingen opgelegd. Deze racedrones/freestyle drones bestuur je bijna volledig zelf. Er zijn daarom behoorlijk veel vlieguren nodig om zo’n drone normaal te kunnen laten vliegen. Om deze met vertrouwen door kleine ruimtes, om mensen en dure objecten te vliegen is nog meer ervaring nodig.

Deze volledig handmatige besturing heet ACRO modus. Leren vliegen in ACRO is een hele leerweg. Je kunt dus niet zo’n drone kopen en verwachten dat je er dezelfde dag mee kunt stuntvliegen en mooie beelden mee maakt. Sterker nog, de eerste vlieguren worden vaak in een simulator gemaakt voor een basis voordat er echt gevlogen wordt.

https://studio.youtube.com/video/ce2M1b6pzhk/edit

FPV Drone

Deze drones worden vaak onder de noemer “FPV Drone” geplaatst. Deze moet je namelijk besturen met een speciale bril op je hoofd die je laat kijken door de camera van de drone. Dit wordt FPV genoemd, First Person View. De piloot zit dus als het ware in de cockpit van de drone. Deze kan daardoor veel beter de positie in de ruimte inschatten dan via een schermpje op de afstandbediening of door rechtstreeks naar de drone te kijken (LOS, Line of Sight).

Hierdoor kan veel sneller, wendbaarder en nauwkeuriger gevlogen worden. Dit biedt unieke mogelijkheden die nu dus in veel verschillende sectoren benut worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.