Een mooie zonsondergang en mooie hoogbouw bij de Amsterdam Zuidas. Een mooi contrast met de architectuur in het centrum.

Amsterdam Zuidas

Toen ik vorige week de metro pakte bij Station Zuid, vlak na zonsondergang, wist ik dat ik hier mooie shots wilde maken. Gelukkig kreeg ik een paar dagen later al de kans toen er opnieuw een mooie dag was.

Om me vrij te bewegen zonder me blauw te betalen aan parkeergeld besloot ik met het OV naar Amsterdam te gaan. Mijn onderwerp lag immers pal naast het metrostation Zuid. Na eerst een stop in het centrum gemaakt te hebben, ging ik in dit zakelijke district aan de slag.

Ik had het precies zo getimed dat ik mijn laatste accu leeg zou hebben gevlogen zo’n 15 minuten na zonsondergang. Laat genoeg om lichten aan te zien in de panden tegen een donkerdere lucht, maar niet te laat om nog te mogen vliegen met de drone. Voor de shots boven het station ben ik het station in gelopen om de drone vanaf een perron op te laten stijgen en recht omhoog te vliegen. Zo hoefde ik niet over de weg en het spoor te vliegen.

Hoofdkantoor ABN AMRO Zuidas

Er staan natuurlijk veel mooie gebouwen op de Zuidas. Het hoofdkantoor van ABN AMRO kwam vooral goed naar voren vanwege zijn ligging. Precies op de hoek van de Zuidas en (op dat moment) in de richting van de ondergaande zon. Omdat ik zoveel mooie shots had, heb ik daar een apart filmpje van gemaakt.

Maar ook andere kantoren zijn mooi vastgelegd zoals die van Houthoff, Accenture, Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff en Dentons.

Hangende tuinen van de Zuidas

De locatie aan de Gustav Mahlerlaan biedt meer mooie architectuur. Bijvoorbeeld de ‘hangende tuinen van de Zuidas’, zoals de gebouwen van de Valley ook wel genoemd worden. Ik kan me voorstellen hoe dat er over een paar jaar uit ziet als de natuur zijn werk gedaan heeft.

De goudkleurig Symphony torens en de futuristische Edge waren ook de moeite waard.

De Viñoly toren, stairways to heaven

Ook noemenswaardig, de Viñoly toren die als een trap naar de hemel leek door de timing en hoek waaruit sommige foto’s geschoten zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.