Ranzijn Alkmaar

Voor Ranzijn Tuin & Dier legt Dronemagic.nl momenteel alle vestigingen vast met een virtuele tour door de verschillende locaties.

Ranzijn Tuin & Dier Alkmaar

Het hoofdkantoor had de premiere en daarvan kunnen we het resultaat dan ook al tonen. Inmiddels zijn ook de locaties in Almere, Amsterdam en Amersfoort vastgelegd.

Voor deze opnames is een schema gemaakt waarbij ik bij alles locaties langsga en me meldt om 07:45 bij de vestigingsmanager. Ik ben er dan meestal al een tijdje om buiten beelden te maken rondom het pand. Vervolgens loop ik met de vestigingsmanager door het pand en probeer ik zo mooi mogelijke route te bedenken door de locatie en verschillende afdelingen. Gezien het grote locaties zijn en daarmee lange vluchtroutes is de grootste uitdaging om die route ook meteen te onthouden.

Vliegen tussen de planten en konijnenkooien

Vervolgens moet de route nog vloeiend worden gevlogen. Tussen de rekken met planten, langs de barbecues en konijnenkooien. Iedere locatie heeft zijn eigen indeling en dat zorgt voor een mooie afwisseling in de beelden.

Daar heb ik meestal niet meer dan een half uur voor, voordat de eerste klanten zich voor de deur melden en ik niet meer het pand uit kan vliegen aan het einde van de shot zonder mensen in beeld te brengen.

Het is meestal net genoeg tijd voor drie vluchten wat mij voldoende materiaal en keuze biedt voor de montage achteraf. In de montage hoef ik vervolgens alleen de belichting en kleuren bij te werken en de nodige versnellingen toe te voegen zodat de video niet te lang duurt.