Race Planet Delft

Race Planet Delft. Een kartbaan van drie verdiepingen, een bowlingbaan, escape rooms en meer. Een mooie en uitdagende opdracht.

Race Planet Delft

Voor Race Planet Delft wilden we een totaalbeleving bieden. In een ‘enkele’ vlucht alle activiteiten laten zien die deze mooie locatie te bieden heeft. Een hele uitdaging in meerdere opzichten.

Ten eerste is het pand zo groot dat ik van tevoren al wist dat het qua bereik van de drone niet in een enkele opname kon. Maar ook als die qua bereik mogelijk was dan zou ik het nog niet eens geprobeerd hebben. We hadden namelijk een man of tien aan personeel dat de rol van klant zou spelen. Verdeeld over alle activiteiten én met originele achtergrondgeluiden. Dat vergde zoveel timing en afstemming dat het makkelijker was om per activiteit vast te leggen.

Om het toch als een enkele opname te doen lijken moest ik plannen dat de drone elke take eindigde/landde op dezelfde plek als waar deze de volgende take zou verder vliegen. In de montage zou ik het dan aan elkaar plakken. Blijkbaar is dit goed gelukt want in Facebook groepen voor drone piloten werd al snel de vraag gesteld hoe het mogelijk was dat ik bereik had door het hele gebouw. Dat had ik dus niet.

Verschillende activiteiten

Qua activiteiten moest er veel worden afgestemd. Bepaalde acties moesten precies plaatsvinden wanneer de drone op een bepaald punt vloog. Zo moest het stukje op de bowling baan bijvoorbeeld een paar keer opnieuw omdat de bowlingbal in de goot belandde. Ook zelf had ik voor een paar shots meerdere pogingen nodig. Vooral voor het race gedeelte op de kartbaan. Het was mijn eerste keer op de locatie en ik had drie pogingen nodig voordat ik de baan goed genoeg kende om te weten waar ik kon afsnijden om weer vlak achter de karts te eindigen.

Geluid

Een ander technisch aspect was het geluid. Alle geluiden zijn vooraf opgenomen met een vaste camera. Een van de kart coureurs kreeg een gopro mee op een rondje over de baan zodat ik beschikte over de geluiden van de kart terwijl deze een rondje rijdt. De geluiden van de drone zelf kon ik immers niet gebruiken vanwege de herrie die deze zelf maakt.

Achteraf zijn alle geluiden onder de drone beelden geplaatst. Misschien nog wel het lastigste onderdeel van de hele opdracht om het geluid zo goed te matchen dat het klinkt alsof het live is opgenomen.