Race Planet Amsterdam

Race Planet Amsterdam. Vliegen over de kartbaan en rollerdisco, door de lasertag en de karaoke in een enkele vlucht.

Race Planet Amsterdam

Schijnbaar een enkele vlucht althans. Race Planet Amsterdam is veel te groot om vanuit een enkele plek overal signaal te hebben tussen mijzelf en de drone. Net als eerder bij Race Planet Delft moest ik dan ook goed plannen waar de transities gemaakt moesten worden zodat deze niet zichtbaar zouden zijn.

Het was slechts een van de technische uitdagingen. Een ander was het geluid dat ook hier apart moest worden opgenomen en later moest worden gematched met de beelden. Tot slot de afstemming van het vliegen met de acties van het personeel en andere genodigden die figureerden in de opnames. We zijn dan ook wel een paar uur bezig geweest op de locatie.

Meerdere filmpjes

Ik heb meerdere filmpjes gemaakt, naast het hier boven getoonde hoofdfilmpje. Hiernaast heb ik ook losse filmpjes gemaakt voor de separate activiteiten, het karten, lasertag, bowlen, roller disco, fun zone en karaoke. Vooral voor het karten was het handig om ook losse filmpjes te schieten. Voor die opnames kan ik namelijk meer risico nemen omdat het geen volledige vlucht hoeft te zijn. Ik kan selectief zijn met de shots die ik gebruik dus een foutje kost dan niet direct zoveel.

Hoewel, net als in Delft, besloot ik de Gopro van de drone te halen en op te nemen met de camera op de drone zelf. Deze is iets minder goed in donkere omstandigheden, vandaar de extra GoPro voor de overige opnamen. Voor het race maakte de Gopro de drone echter te topzwaar. Dat maakte het racen moeilijker, vergrootte de kans op crashen en zou eventuele crashes ook duurder kunnen maken. Er is immers een extra camera om te slopen. Om echt mooie shots te krijgen, moest ik er echter dicht op zitten en risico’s nemen.

“Rode vlag, rode vlag!”

Anders dan in Delft, ben ik hier wel een keer gecrashed, een dunne donkere kabel boven de baan. Zelfs in de replay kon ik ‘m niet terugzien. Maar dik genoeg om tegenaan te vliegen en te crashen blijkbaar. Gelukkig de nodige ervaring met het kijken van Formule 1 dus ik riep meteen (gilde eigenlijk) “rode vlag, rode vlag!”. Ik was namelijk op de baan gecrashed waar meerdere karts op rondreden die elk moment over de drone konden rijden. Eind goed al goed.

Inmiddels vlieg ik met een krachtigere drone die geen problemen heeft met het gewicht van de Gopro. De volgende keer bij racen kan ik dus meer slopen;)