Nationaal Videogame Museum

Vliegen door het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer, de opslag en het oude ABN gebouw dat tijdelijk de nieuwe locatie wordt.

Nationaal Videogame Museum

Voor het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer legde ik vijf locaties vast met de drone. Eerst de beide opslag locaties. Mooi om zoveel speelkasten op een plek te zien.

Vervolgens het oude ABN AMRO gebouw dat de nieuwe, tijdelijke, locatie van het museum zal worden. Een mooie locatie van meerdere verdiepingen. Daar werden de contouren van het nieuwe museum al een beetje duidelijk met thema’s verdeeld over de verschillende verdiepingen.

Hierna richting winkelcentrum Stadshart Zoetermeer. Daar bevinden zich het museum zelf en de Connect & Play.

Het gedeelte in het museum zelf was het belangrijkst en het leukst. Hier is veel planning in gaan zitten, vooral door het museum zelf. Voor de opnames zijn mensen uitgenodigd om te figureren als bezoekers. Vooraf is iedereen goed geïnstrueerd. “Staar vooral niet naar de drone en deins niet terug als deze vlak langs je vliegt. Trust me, I’m a pilot”. Voor het stukje naar binnen vliegen door het winkelcentrum zelf hadden we toestemming van de beveiliging.

Ik vond het museum zelf leuker dan verwacht. Bij binnenkomst zag ik bijna als eerst een oude Amiga staan. Daarop heb ik in mijn jeugd nog mijn eerste beats gemaakt met behulp van een sampler. Wat te denken van een Commodore 64, mijn eerste computer ooit. Nog werkend met cassette bandjes voor opslag:) Het was dan ook een mooie vlucht door de tijd gevolgd door het arcade gedeelte dat pure fun uitstraalt.