Moderne dans met een drone

Moderne dans met een drone. Een mooie en leuke promo met ballerina en moderne danseres Ella in het Leeghwaterpark Purmerend.

Moderne dans met een Drone

Het is niet mijn eerste shoot met Ella. In het verleden hebben we al meerdere fotoshoots gedaan en ook al een video shoot. We hadden echter nog niet met de drone gewerkt. Het leek me een heel mooi project. Omdat moderne dans een mooi onderwerp is, maar ook omdat ik nieuwe manieren kon bedenken om dit mooi in beeld te brengen met mijn drones.

Voor deze opnames gebruikte ik naast mijn FPV drone (in dit geval de Cinelog35 v2), ook een ‘normale’ drone en de Nikon Z6 voor vaste shots. De Mini2 gebruikte ik voor enkele top down shots. Deze kan je niet maken met een FPV drone zonder naar beneden te duiken (omdat je de camera zelf niet naar beneden te richten zonder de hele drone naar beneden te richten). Ik had een paar technische shots in gedachten zoals een “split-S”. Daarbij rol je drone 180 graden om de breedte as zodat deze op zijn kop hangt wanneer je over je onderwerp vliegt. Vervolgens trek je de neus omhoog zodat de drone via de lengte as weer 180 graden draait. Gedurende de hele beweging moet het onderwerp in beeld zijn. Dat lukte helaas niet helemaal gezien ik Bella toch een split seconde uit beeld verloor.

Matrix look

De afstemming van dans en beweging van de drone lukte wel perfect. In die split-S kantelt Ella haar lichaam naar achteren waardoor ze nog steeds richting de drone kijkt wanneer deze over haar heen vliegt. Vervolgens een naar de grond zakkende beweging wanneer de drone zelf ook snel daalt. Met de vertraging in montage had het wel een ‘Matrix’ look:)

De mooiste shot echter, naar mijn mening, was technisch heel eenvoudig. Het leverde het mooiste resultaat op dankzij de perfect timing en een beetje geluk met een vogel die op het juiste moment voorbij kwam. Dit shot zit ergens in het begin waarbij ik recht op Ella afvlieg om vervolgens recht omhoog te schieten wanneer ik vlakbij haar ben. De synchronisatie met haar beweging zorgde ervoor dat het lijkt alsof ze de camera hoog de lucht in gooit.