RC Car racing Modelbouwvereniging Waterland

RC Car racing Modelbouwvereniging Waterland. Racen achter afstand bestuurbare auto’s op de vernieuwde baan in Purmerend.

RC Car racing

Ik vorig jaar al eerder opnames gemaakt bij Modelbouwvereniging Waterland en had daar erg veel plezier in. Zo’n baan voor afstand bestuurbare wagens is relatief klein, vergeleken met bijvoorbeeld een kartbaan of natuurlijk een echt circuit. De auto’s zijn klein en om die goed in beeld te krijgen moet je zeer dicht op de actie vliegen. Bovendien moet je daarvoor ook zeer laag boven de grond vliegen, op centimeters afstand. Tot slot is racen veel makkelijker dan filmen terwijl je aan het racen bent. In plaats van recht voor me te kijken, vlieg ik regelmatig zijwaarts met mijn neus op de actie gericht terwijl ik uit mijn ooghoeken moet kijken waar ik heen vlieg. Dat in combinatie met zeer korte rechte stukken en erg scherpe bochten maakt het vliegend filmen in deze omstandigheden erg uitdagend.

Toch is het risico weer een stuk lager dan op een kartbaan. In de hoogte had ik nu namelijk alle ruimte. Als iets mis lijkt te gaan dan kan ik omhoog ontsnappen. Bovendien is het gevaar van het belanden op de baan zelf ook lager. Als ik op een kartbaan crash terwijl er nog karts rondrijden dan is er natuurlijk een grote kans dat de drone onder een kart vermorzeld word. Vandaar dat ik ooit in Amsterdam dan ook hard ‘rode vlag!’ riep zodra ik tegen een kabeltje vloog en op de baan belandde. Met afstand bestuurbare wagens kan er een pijnlijke crash zijn, maar zal er in elk geval nog iets overblijven om te repareren.

Bovendien is het leuk om onder mensen te zijn met een vergelijkbare hobby. Ik heb dan ook veel langer gevlogen dan noodzakelijk omdat ik veel te veel plezier had om te stoppen voordat al m’n accu’s leeg waren. Daarom had ik ook veel te veel materiaal en heb ik vier filmpjes gemaakt van de dag. Genoeg om te delen voorlopig dus voor de vereniging:)

https://studio.youtube.com/video/cUcE-ru8kkA/edit