Moderne dans in de ruïne van Brederode

Moderne dans in de ruïne van Brederode. Deel twee in de serie met de danseressen van dansschool Dance With Pleasure.

FPV voor TFP

Ik was erg blij met de opnames met de danseressen van Dance With Pleasure opgenomen in het Vestingmuseum in Naarden. Dit was een portfolio project dat ik uitvoer uit creatieve behoefte. Zoals ik vroeger maandelijks fotoshoots deed naast mijn betaalde fitness fotografie, doe ik nu regelmatig projecten met de FPV drone. Zogenaamde TFP shoots, Time for Portfolio. Dit zijn gelegenheden om te maken wat ik wil maken op de locatie die ik wil, in het thema dat ik wil en met de mensen waarmee ik dat wil. Omdat ik gewoon mooie beelden wil maken, maar ook omdat ik zo kan laten zien wat er allemaal mogelijk is met dit soort drones en bijbehorende vaardigheden.

Ruïne van Brederode

Na de opnames in Naarden ging ik op zoek naar andere locaties in eenzelfde sfeer zodat we de serie een vervolg konden geven. Ik vond de Ruïne van Brederode, waar ik zelf vreemd genoeg nog niet eerder geweest was. Een prachtige locatie die perfect zou zijn voor dit project. De beheerders stonden open voor een samenwerking en vooraf ging ik op bezoek om de locatie te verkennen en de mogelijkheden door te nemen. Na dit bezoek was ik nog enthousiaster en kon ik beginnen aan een draaiboek.

Niet alles ging zoals gepland. Ik moest met een veel grotere drone werken dan gepland omdat de kleinere kuren had en gerepareerd moest worden. In de kleinere ruimtes betekende het dat ik meer afstand moest houden dan ik zou willen. Tegelijkertijd was ik buiten juist weer blij met de grotere drone gezien het behoorlijk waaide. Een enkele shot waarin ik een ruimte binnen wilde vliegen heb ik afgebroken omdat de wind me op het laatste moment twee meter aan de kant duwde richting de torenmuur naast het water. Geen plek om te crashen dus. Ook moesten we het draaiboek de laatste dag aanpassen omdat een van de drie danseressen ziek was en niet deel kon nemen.

Toch ben ik weer erg blij met het resultaat. Grote dank aan het beheer van de heerlijkheid Brederode!